ONGEDIERTE
Lees hier meer over de soorten ongedierten die wij bestrijden
Ongedierte heb je in Nederland in verschillende vormen en maten, hieronder ziet u een klein overzicht van verschillende meest voorkomend ongedierte. Klik op de afbeelding voor meer informatie. Wij vullen deze informatie regelmatig aan.
Mocht uw soort ongedierte er niet tussen staan, of weet u niet zeker wat voor ongedierte u lastig valt?
Neem dan gerust contact met ons op.
Ratten
Het zijn de betere overbrengers van ziekten, o.a. de ziekte van Weil, paratyfus. varkenspest, pseudo-vogelpest, trichinosis en de ziekte van Aujeszky en vele andere. Het is dus zeer raadzaam dat u de juiste maatregelen neemt voor uw bedrijf en deze ratten professioneel laat verwijderen.
Kakkerlakken
Er zijn diverse soorten kakkerlakken te onderscheiden, maar de behandelwijze is voor nagenoeg de meeste soorten kakkerlakken hetzelfde. Ze zoeken vaak warme en vochtige plekjes op en voordat je het weet heb je een plaag.
Motten
Motten vormen over het algemeen geen gezondheidsrisico, maar dat wil niet zeggen dat ze welkom zijn in huis. De larven van motten kunnen ernstige schade toebrengen aan diverse stoffen zoals, tapijt en kleding.
Muizen
Muizenoverlast kan zeer hinderlijk zijn. Muizen kunnen knaagschade veroorzaken aan elektriciteitsdraden met kans op kortsluiting als gevolg. Ze kunnen uw producten en voorraad besmetten wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
Zilvervisjes
Zilvervisjes zijn lichtschuw en hebben een verborgen leefwijze. Ze eten meestal granen, meel, lijm of papier.
Vlooien
Niet alleen huisdieren zoals honden en katten zijn gevoelig voor vlooien. Ook de mens kan veel hinder hebben van deze kleine bloedzuigende parasieten.
Wespen
Wespen leven in groepen bij elkaar in een wespennest. Wespen kunnen, vooral als hun nest wordt verstoord, agressief worden waarbij ze de verstoorder achtervolgen om deze het liefst meerdere keren te steken.
Houtworm
Er zijn verschillende in hout levende insectenlarven. De meest voorkomende is de gewone houtwormkever. Houtwormen tasten zowel loof- als naaldhout aan, binnen en buiten gebouwen.
Bedwantsen
Bedwantsen zijn ook wel bekend als wandluis. Bedwantsen veroorzaken overlast doordat er, door de vele beten, rijen van roodgekleurde vlekken en bultjes op de huid ontstaan.
Boktor
De uit de eitjes komende larven boren zich ter plaatse in het hout en maken daarin boorgangen, geheel met boormeel gevuld – en een ovale doorsnede hebben. Het houtoppervlak is vaak rimpelig als gevolg van de druk uit de boorgangen op het dunne fineerlaagje dat nog intact gebleven is.