Vennink Bedrijfshygiene Logo

Ratten bestrijden

Neem direct contact op!

Hoe u effectief en professioneel ratten kunt bestrijden

Voor het professioneel bestrijden van ratten kunt u altijd vertrouwen op de expertise en jarenlange ervaring van Vennink Bedrijfshygiëne. Ratten kunnen voor bijzonder veel overlast zorgen doordat ze overal aan knagen. Aan elektrische kabels bijvoorbeeld, uw meubilair, balkconstructies en ga zo maar door. Ze laten overal hun uitwerpselen achter en staan erom bekend dat ze ernstige ziektes kunnen overbrengen. Voorbeelden hiervan zijn de ziekte van Weil en paratyfus maar ook pseudorabiës en pseudovogelpest. Kortom, redenen te over om snel in actie te komen als u het vermoeden heeft van de aanwezigheid van ratten. Bij ons bent u verzekerd van effectieve en professionele rattenbestrijding voor zowel bedrijven als particulieren.

Bel: 06 39110075

Ratten bestrijden in uw bedrijfspand of huis

Als u in uw bedrijf een rattenplaag heeft kunt u met desastreuze gevolgen te maken krijgen. Naast de imagoschade kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) forse boetes opleggen, of erger nog, beslissen dat u uw bedrijf moet sluiten. Daarom is snel ingrijpen ontzettend belangrijk. Maar ook bij particulieren is het van belang om snel te handelen. Ratten kunnen onherstelbare schade aanrichten en zijn vaak dragers van virussen en bacteriën. Vennink Bedrijfshygiëne uit Dordrecht komt dan ook altijd snel in actie zodra u contact met ons heeft opgenomen. Dit doen we in Zuid-Holland, waaronder in:

 • Alblasserdam
 • Papendrecht
 • Ridderkerk
 • Zwijndrecht
Ratten bestrijden

Datzelfde geldt voor plaatsen in Noord-Brabant, zoals:

 • Breda
 • Etten-Leur
 • Lage Zwaluwe
 • Made
 • Oosterhout
 • Prinsenbeek

Nadat onze expert bij uw bedrijf een inspectie heeft uitgevoerd krijgt u van ons een eerlijk en gericht advies. Ook ontvangt u een vrijblijvende en heldere offerte voor onze professionele rattenbestrijding. Voor particulieren geldt dat de prijs wordt doorgegeven tijdens een telefonisch contact.

Kenmerken van ratsoorten

In ons land komen twee soorten voor die we kunnen en mogen bestrijden:

 • Bruine rat
 • Zwarte rat

In en rondom huizen en bedrijfspanden is meestal sprake van de bruine rat. Deze ratten gaan op zoek naar beschutte plekken en warmte, maar bovenal gaan ze op zoek naar voedsel. Met andere woorden, deze rat is zeer actief en gaat met name ’s nachts op pad. U weet vaak al dat u met dit ongedierte te maken heeft door de keutels die een rat achterlaat. Let er daarbij op dat ratsoorten verschillende keutels leggen. De keutels van de bruine rat hebben een bruingrijze kleur en hebben een lengte van circa 2 centimeter. De zwarte rat legt meer donkerbruine keutels die circa 1 centimeter lang zijn.

Werkwijze Vennink Bedrijfshygiëne

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf de ratten te verjagen of te verdelgen. maar dit is niet zonder risico’s. Er moet namelijk gif gebruikt worden en de juiste dosering is hierbij van groot belang. Daarnaast vereist ook het zetten van vallen de nodige expertise. Als wij de ratten bij u komen bestrijden moeten er vaak eerst voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Denkt u dan onder andere aan het dichten van gaten en scheuren en het eventueel herstellen van rioleringsschade. Op deze manier bent u bij ons altijd verzekerd van het meest optimale resultaat waar u zorgeloos op kunt vertrouwen.


Wat klanten zeggen.

Nathalie VD
Lees verder
Betrouwbaar, professioneel, vriendelijk met een gevoel voor humor. Zo vat ik Mark in het kort samen. De afgelopen jaren al 3x geweest (mieren-, spinnen en nu wespen-overlast). Hij lost het op en geeft garantie op de klus. Ook werkt hij secuur met bestrijdingsmiddelen en neemt voorzorgsmaatregelen. Dankjewel Mark! Ik vind je top!!!
Diana Oome
Lees verder
Geen plek is te gek voor dit bedrijf!! Behulpzaam en meedenkend, hopelijk is alles weg en anders zal ik zeker hier weer naar toe bellen. Bedankt
Cathelijne Koets
Lees verder
Professioneel en heel prettig in de omgang. Wij hadden een vochtprobleem met de daarbij horende ellende. Goed uitgevoerd, vakkundig en snel. Snel een duidelijke offerte, snel geholpen. Aanrader.
Fred
Sprang Capelle
Lees verder
Zeer prettig zaken doen met Mark Vennink en zeer vakkundig op gebied van houtworm bestrijding.
O
Ridderkerk
Lees verder
Wat een geweldig bedrijf en vriendelijke man! Professioneel naar de situatie gekeken en beoordeeld. Hierna heeft geconstateerd dat er wellicht een enkele muis in het huis is geweest en dat er geen sprake was van muizenplaag. Ik vroeg wat deze afspraak mij kost en het antwoord was: het kost je niets, graag gedaan. Doe wat leuks met je kinderen voor dat geld. Fantastisch toch dat zulke eerlijke bonafide bedrijven nog bestaan die op deze betrouwbare manier hun werk doen?! Hartelijk dank, ik zal jullie overal aanraden.
TP
Geertruidenberg
Lees verder
Contact gehad met Mark over schimmels onder houten vloer die wordt vervangen door beton. Mark kon al vrij snel komen kijken en heeft ons van begin tot eind van duidelijk advies voorzien. Communicatie is erg prettig. We hebben een aantal keer geschoven met de planning en Mark was steeds zeer flexibel. We hebben dit traject van begin tot eind als erg prettig ervaren.
Previous
Next

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top