Vennink Bedrijfshygiene Logo

Professionele houtwormbestrijding

Neem direct contact op!

Professionele houtwormbestrijding bij particulieren en bedrijven

Door het inschakelen van een professionele houtworm bestrijder voorkomt u een plaag in uw huis of in uw pand. Vooral wanneer u de experts van Vennink Bedrijfshygiëne hiervoor inschakelt. We zijn namelijk zeer ervaren in het herkennen en bestrijden van houtworm en datzelfde geldt eveneens voor het nemen van preventieve maatregelen om de aanwezigheid van houtworm juist tegen te gaan. De larven van houtwormkevers kunnen binnen een mum van tijd alle houten constructies kapot vreten. Zowel balken als vloeren blijven hierbij niet gespaard wat tot onherstelbare schade kan leiden. Aarzel daarom niet en neem zo snel mogelijk contact op met onze specialist als u last denkt te hebben van houtwormen. Omdat we als geen ander weten wat de gevolgen kunnen zijn, komen we altijd snel in actie.

Bel: 06 39110075

Kies professionele houtwormbestrijding en voorkom een plaag

Zoals bij de meeste plaagdieren het geval is geldt ook voor houtwormen; hoe langer u wacht met ingrijpen des te groter de schade zal worden. In sommige gevallen begeven zelfs essentiële draagconstructies van hout het en moeten deze in het geheel worden vervangen. Als u eenmaal houtwormkevers heeft, kunt u deze niet zelf verwijderen. Nieuwe generaties van deze plaagdieren kunnen zelfs terugkomen om zelf eitjes te leggen in het houtwerk waar ze zijn geboren. Precies om deze redenen is het belangrijk om houtworm zo snel mogelijk te bestrijden. Vennink Bedrijfshygiëne is hierin graag uw partner.

Houtworm bestrijding

Ongedierte dat houten constructies aantast

Sommige mensen denken bij houtwormkevers met boktorren te maken te hebben. Dat is mogelijk, maar hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Beiden tasten weliswaar het houtwerk aan, maar doen dit op een verschillende manier. Heeft het aangetaste houtwerk ovale gaatjes? Dan gaat het meestal om de boktor. Bij ronde gaatjes van telkens dezelfde grootte is er zeer waarschijnlijk sprake van typische houtwormen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten:

 • Nathoutboorder
 • Drooghoutboorder

Zoals deze benamingen al doen vermoeden, bevinden nathoutboorders zich vooral in vers en nat hout. Bomen bijvoorbeeld, die in de vrije natuur staan worden regelmatig aangetast door nathoutboorders. Drooghoutboorders zijn de houtwormkevers die u veelal binnen in uw woning of pand kunt aantreffen. Hierin worden vier verschillende soorten onderscheiden:

 • Gewone houtwormkever
 • Grote houtwormkever
 • Sprinthoutkever
 • Huisboktor

De mate waarin uw houtwerk door deze kevers wordt aangetast verschilt per soort. Ook kan het in sommige gevallen jaren duren voordat de houtwormplaag zichtbaar is. Bij Vennink Bedrijfshygiëne vertellen we u graag met welke soort u te maken heeft en hoe deze het beste kan worden bestreden.

Binnen een mum van tijd bij u ter plaatse

Vanuit onze vestiging in Dordrecht komen we snel in actie voor een doeltreffende houtwormbestrijding bij u in huis, in uw bedrijfspand of elders. Dit doen we in de hele regio, waaronder in de volgende plaatsen in Zuid-Holland:

 • Alblasserdam
 • Papendrecht
 • Ridderkerk
 • Zwijndrecht

Daarnaast staan we ook in Noord-Brabant voor u klaar met onze expertise, zoals in:

 • Breda
 • Etten-Leur
 • Lage Zwaluwe
 • Made
 • Oosterhout
 • Prinsenbeek

Kortom, ongeacht waar u ons nodig heeft; Vennink Bedrijfshygiëne staat overal in de regio tot uw dienst.


Wat klanten zeggen.

Nathalie VD
Lees verder
Betrouwbaar, professioneel, vriendelijk met een gevoel voor humor. Zo vat ik Mark in het kort samen. De afgelopen jaren al 3x geweest (mieren-, spinnen en nu wespen-overlast). Hij lost het op en geeft garantie op de klus. Ook werkt hij secuur met bestrijdingsmiddelen en neemt voorzorgsmaatregelen. Dankjewel Mark! Ik vind je top!!!
Diana Oome
Lees verder
Geen plek is te gek voor dit bedrijf!! Behulpzaam en meedenkend, hopelijk is alles weg en anders zal ik zeker hier weer naar toe bellen. Bedankt
Cathelijne Koets
Lees verder
Professioneel en heel prettig in de omgang. Wij hadden een vochtprobleem met de daarbij horende ellende. Goed uitgevoerd, vakkundig en snel. Snel een duidelijke offerte, snel geholpen. Aanrader.
Fred
Sprang Capelle
Lees verder
Zeer prettig zaken doen met Mark Vennink en zeer vakkundig op gebied van houtworm bestrijding.
O
Ridderkerk
Lees verder
Wat een geweldig bedrijf en vriendelijke man! Professioneel naar de situatie gekeken en beoordeeld. Hierna heeft geconstateerd dat er wellicht een enkele muis in het huis is geweest en dat er geen sprake was van muizenplaag. Ik vroeg wat deze afspraak mij kost en het antwoord was: het kost je niets, graag gedaan. Doe wat leuks met je kinderen voor dat geld. Fantastisch toch dat zulke eerlijke bonafide bedrijven nog bestaan die op deze betrouwbare manier hun werk doen?! Hartelijk dank, ik zal jullie overal aanraden.
TP
Geertruidenberg
Lees verder
Contact gehad met Mark over schimmels onder houten vloer die wordt vervangen door beton. Mark kon al vrij snel komen kijken en heeft ons van begin tot eind van duidelijk advies voorzien. Communicatie is erg prettig. We hebben een aantal keer geschoven met de planning en Mark was steeds zeer flexibel. We hebben dit traject van begin tot eind als erg prettig ervaren.
Previous
Next

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top