Hoe een professionele ongediertebestrijder te kiezen: tips en advies

Hoe een professionele ongediertebestrijder te kiezen: tips en advies

Overlast van ongedierte is één van de meest vervelende problemen rondom huizen en bedrijfspanden, die helaas ook niet gemakkelijk op te lossen. Om langdurig van ongedierte te worden verlost, zul je over de nodige kennis en materialen moeten beschikken. Doe je dat niet, dan is het slim om een professionele ongediertebestrijder in de hand te nemen. Maar wanneer je zoekt naar ongediertebestrijders in je regio, zul je al snel merken dat de keuze reuze is. Hoe weet je nu welke ongediertebestrijder professioneel en adequaat te werk gaat? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel goede tips voor het vinden van een betrouwbare en vakkundige ongediertebestrijder, die je voor eens en altijd van alle vormen van ongedierte verlost.

Bekijk de werkwijze van het bestrijdingsbedrijf

Ongedierte in je woning of bedrijfspand laten bestrijden is natuurlijk geen alledaagse klus. Om de bestrijding zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Mag je bijvoorbeeld aanwezig zijn in het pand, of juist niet? Hoe lang gaan de werkzaamheden duren en wat kun je doen om terugkeer van het ongedierte te kunnen voorkomen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waarop het bestrijdingsbedrijf goede antwoorden zou moeten hebben. Legitieme bestrijdingsbedrijven zullen de antwoorden op deze vragen (en meer) in hun plan van aanpak hebben verwerkt. Zo weet je als klant altijd waar je aan toe bent. Krijg je geen duidelijke antwoord op je vragen? Dan is het verstandig om af te zien van een verdere samenwerking.

Vennink bedrijfshygiëne

Is het bestrijdingsbedrijf aangesloten bij een brancheorganisatie?

Om een juiste ongediertebestrijder te kiezen is het verstandig om na te gaan of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie zoals PLA..N (Platform Plaagdierbeheersing Nederland) of NVPB (Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven). PLA..N behartigt de belangen van haar leden en is onder andere gericht op de wet- en regelgeving die in Nederland van kracht is. De NVPB behartigt de belangen van diverse (grote) bedrijven en streeft met haar leden naar een verhoging van de kwaliteit van de gehele branche. Indien een ongediertebestrijder bij een dergelijke brancheorganisatie is aangesloten, dan kun je ervan uitgaan dat dit bedrijf de juiste service verleent en de werkzaamheden uitvoert volgens de geldende wet- en regelgeving.

Lees online reviews van andere klanten

Hoe kom je erachter of het bedrijf goed service levert en of hun bestrijding ook daadwerkelijk het gewenste resultaat heeft opgeleverd? Door ervaringen van eerdere klanten te lezen natuurlijk! Want een ongediertebestrijder kan nog zo’n mooi verhaal vertellen op zijn website, maar uiteindelijk gaat het allemaal om de ervaringen van de klant. Neem daarom altijd de tijd om online reviews van andere klanten door te lezen. Dit is een snelle manier om erachter te komen hoe het bedrijf te werk gaat en of het gewenste resultaat is bereikt. Je kunt online reviews vinden op meerdere vergelijkingssites, maar bij Vennink zijn we zo trots op onze klantervaringen dat je ze ook rechtstreeks op onze website kunt vinden.

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top