Het belang van preventieve maatregelen tegen ongedierte

Het belang van preventieve maatregelen tegen ongedierte

Ongedierte, zoals muizen, kakkerlakken en muggen, kan niet alleen een ongemak zijn, maar ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is dan ook van groot belang om preventieve maatregelen te nemen om een plaag te voorkomen. Door proactief te zijn houd je je leef- of werkomgeving schoon, veilig en gezond. Bovendien voorkom je zo hogere kosten voor het bestrijden van een plaag.

De gezondheidsrisico’s van ongedierte

Los van het feit dat ongedierte er niet aantrekkelijk uitziet, brengt het ook diverse risico’s met zich mee. Zo zijn bijvoorbeeld muizen en ratten veelvoorkomende plaagdieren in Nederland, vooral in stedelijke gebieden. Deze kunnen niet alleen ziekten verspreiden via hun urine, maar ook schade toebrengen door te knagen aan kabels, isolatie en zelfs opgeslagen goederen.

Hoewel kakkerlakken minder vaak voorkomen dan muizen en ratten, kunnen ze nog steeds een probleem vormen. Hun uitwerpselen en huidschilfers kunnen namelijk allergieën veroorzaken, wat vooral erg vervelend is voor mensen met astma. Daarnaast kunnen ze ziektekiemen verspreiden op zowel voedsel als andere oppervlakken.

En dan hebben we nog het relatief kleine ongedierte, dat niet altijd gemakkelijk zichtbaar is, maar tevens voor veel overlast kan zorgen. Denk aan wespen, bedwantsen, zilvervisjes, motten en zelfs vlooien. Bij al deze beestjes kan een plaag opvallend snel uit de hand lopen en zowel esthetische als gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, wat de noodzaak van preventieve maatregelen benadrukt.

Professionele preventie tegen ongedierte

Bij Vennink Bedrijfshygiëne zijn we gespecialiseerd in het bestrijden én voorkomen van vrijwel alle vormen van ongedierte. Of je bedrijf zich nu in een landelijke of juist stedelijke omgeving bevindt, en of je nu levensmiddelen, gebruiksartikelen of apparatuur heeft opgeslagen, wij weten je precies te vertellen wat de risico’s zijn voor je pand en bedrijfsvoering. Door de juiste combinatie van schoonmaak, afdichting, onderhoud en indien nodig het gebruik van ongediertebestrijdingsmiddelen, kunnen we de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor alle vormen van ongedierte. Daarbij is vooral een regelmatige inspectie van belang, waarbij we letten op zelfs de kleinste signalen van de aanwezigheid van ongedierte, maar ook een risicoanalyse voor het (bedrijfs)pand. Zijn er bijvoorbeeld kieren en gaten waarin ongedierte naar binnen kan dringen, hoe is de beplanting rondom het pand en kan er iets worden gedaan aan de wijze waarop goederen worden opgeslagen? We denken op elk vlak graag met je mee om ongedierte te voorkomen. Want dat werkt wel zo prettig!

Vennink bedrijfshygiëne

Wat kun je zelf doen om ongedierte te voorkomen?

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die je zelf kunt doen om de kans op een ongedierteplaag zo klein mogelijk te maken. Een goede hygiëne staat daarbij op één. Ruim etensresten op en zorg ervoor dat voedsel altijd in gesloten, luchtdichte containers wordt opgeslagen. Daarnaast is het verstandig om stilstaand water rondom het pand regelmatig te verwijderen, struiken die tegen het pand aangroeien te trimmen en gebruik te maken van muggengaas om klein, vliegend ongedierte buiten te houden.

Wil je het wat professioneler aanpakken? Dan is niet-giftig lokaas op strategische plaatsen in te zetten. Dit is uiteraard iets wat wij kunnen verzorgen.

Ben je benieuwd welke preventieve maatregelen tegen ongedierte we aanraden om jouw (bedrijfs)pand schoon, veilig en gezond te houden? Laat ons dan een uitgebreide inspectie uitvoeren en een passend advies uitbrengen.

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top