Vennink Bedrijfshygiene Logo

Duiven weren

Neem direct contact op!

Professioneel duiven weren voor particulieren en bedrijven

Zelf duiven weren of een professioneel bedrijf inschakelen? Het antwoord is in dit geval eenvoudig; het is in alle gevallen verstandiger om dit aan een expert over te laten. Duiven mag u namelijk niet doden maar wel weren. Bij Vennink Bedrijfshygiëne werken specialisten met een jarenlange ervaring op dit gebied. Ze weten als geen ander hoe ze de overlast die deze vogelsoort veroorzaakt moeten voorkomen. Denk bij overlast aan hinderlijke duivenpoep, kapot gepikte daken of het meebrengen van ongedierte. We staan klaar voor zowel particulieren als bedrijven en we helpen u binnen een mum van tijd van uw overlast af.

Bel: 06 39110075

Duiven weren en een plaag voorkomen

In Nederland komen verschillende duivensoorten voor, zowel in het wild als bij duivenmelkers. Duivenmelkers zijn verplicht om hun duiven een ringetje te laten dragen. Deze duiven kunt u dus eenvoudig herkennen. De duivensoorten die u in ons land het meest tegenkomt zijn de:

 • Houtduif
 • Turkse tortel
 • Stadsduif
 • Holenduif

Van deze soorten zorgt echter alleen de stadsduif voor overlast. Duiven zijn namelijk gewoontedieren en keren vaak terug naar de plaats waar ze opgegroeid zijn. Daarnaast voelen ze zich het meest veilig op een hoge verblijfplaats. Dit is dan ook de reden dat duivennesten vaak te vinden zijn in bijvoorbeeld dakgoten, schoorstenen en op balkons. Door tijdig de experts van Vennink Bedrijfshygiëne in te schakelen kunt u deze overlast beperken en, belangrijker nog, een duivenplaag voorkomen.

Duiven weren

Vliegende ratten

Een duif noemt men ook wel een vliegende rat en dat is niet zonder reden. Duiven kunnen namelijk ongedierte met zich meebrengen. Denkt u dan aan bacteriën, virussen en schimmels. Daardoor kunt u onder andere met salmonella, paratyfus en listeriose besmet raken. Ook kunt u ernstige maag- en darmklachten ondervinden wanneer u in aanraking komt met duivenuitwerpselen. Daar komt dan nog bij dat duiven ernstige schade aan huizen, bedrijfspanden en overige gebouwen kunnen aanrichten, alsmede aan voertuigen. Dit komt niet in de laatste plaats doordat de uitwerpselen van duiven salpeterzuur bevatten. Salpeterzuur kan tal van materiaalsoorten aantasten.

Effectieve methodes voor blijvend resultaat

Bij Vennink Bedrijfshygiëne vertrouwt u op effectieve methodes om professioneel duiven te weren. We maken hierbij gebruik van netten, schrikdraden en pinnen. Dit doen we overal waar u ons nodig heeft. Voorbeelden van plaatsen waar we tot uw dienst staan:

 • Alblasserdam
 • Breda
 • Dordrecht
 • Etten-Leur
 • Lage Zwaluwe
 • Made
 • Oosterhout
 • Papendrecht
 • Prinsenbeek
 • Ridderkerk
 • Zwijndrecht

Zodra u contact met ons heeft opgenomen komen we meteen bij u langs. Na de analyse door onze deskundige medewerker ontvangt u een vrijblijvende offerte, waarna we bij goedkeuring snel voor u aan de slag kunnen gaan.


Wat klanten zeggen.

Nathalie VD
Lees verder
Betrouwbaar, professioneel, vriendelijk met een gevoel voor humor. Zo vat ik Mark in het kort samen. De afgelopen jaren al 3x geweest (mieren-, spinnen en nu wespen-overlast). Hij lost het op en geeft garantie op de klus. Ook werkt hij secuur met bestrijdingsmiddelen en neemt voorzorgsmaatregelen. Dankjewel Mark! Ik vind je top!!!
Diana Oome
Lees verder
Geen plek is te gek voor dit bedrijf!! Behulpzaam en meedenkend, hopelijk is alles weg en anders zal ik zeker hier weer naar toe bellen. Bedankt
Cathelijne Koets
Lees verder
Professioneel en heel prettig in de omgang. Wij hadden een vochtprobleem met de daarbij horende ellende. Goed uitgevoerd, vakkundig en snel. Snel een duidelijke offerte, snel geholpen. Aanrader.
Fred
Sprang Capelle
Lees verder
Zeer prettig zaken doen met Mark Vennink en zeer vakkundig op gebied van houtworm bestrijding.
O
Ridderkerk
Lees verder
Wat een geweldig bedrijf en vriendelijke man! Professioneel naar de situatie gekeken en beoordeeld. Hierna heeft geconstateerd dat er wellicht een enkele muis in het huis is geweest en dat er geen sprake was van muizenplaag. Ik vroeg wat deze afspraak mij kost en het antwoord was: het kost je niets, graag gedaan. Doe wat leuks met je kinderen voor dat geld. Fantastisch toch dat zulke eerlijke bonafide bedrijven nog bestaan die op deze betrouwbare manier hun werk doen?! Hartelijk dank, ik zal jullie overal aanraden.
TP
Geertruidenberg
Lees verder
Contact gehad met Mark over schimmels onder houten vloer die wordt vervangen door beton. Mark kon al vrij snel komen kijken en heeft ons van begin tot eind van duidelijk advies voorzien. Communicatie is erg prettig. We hebben een aantal keer geschoven met de planning en Mark was steeds zeer flexibel. We hebben dit traject van begin tot eind als erg prettig ervaren.
Previous
Next

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top