De bedwants rukt op in Parijs: wat te doen bij een plaag?

De bedwants rukt op in Parijs: wat te doen bij een plaag?

Het zijn nare taferelen die zich op dit moment in Parijs afspelen. Daar hebben ze te maken met een bedwantsenplaag met een onvoorstelbaar grote omvang. Zoals je in ons eerdere blog over bedwantsen al hebt kunnen lezen vind je de bedwants normaal gesproken vooral in woonruimtes of hotels. Ze zijn vooral ’s nachts actief en leven van mensenbloed, waardoor ze opvallend vaak in de slaapkamer vertoeven. Je vindt ze echter ook gerust in bankstellen, stopcontacten en op andere donkere, beschutte plekken.

Bedwantsen bestrijden

De bedwantsenplaag in Parijs

Waar in Nederland geregeld sprake is van een bedwantsenplaag in woonhuizen of zelfs gehele appartementencomplexen, is dat niets in vergelijking met wat er in Parijs aan de hand is. Daar is namelijk sprake van een enorme plaag en zijn bedwantsen zelfs aangetroffen in metro’s. Je kunt je voorstellen dat als het zo uit de hand loopt, de kans groot is dat je op een gegeven moment ook een exemplaar mee naar huis neemt. In de naden van je rugzak bijvoorbeeld, en zelfs via je kleding als je op een stoffen meubel gaat zitten waar bedwantsen in zitten. Er zijn dan ook ontelbaar veel huishoudens in Parijs die met deze nare beestjes worstelen. De oplossing? Die lijkt op dit moment nog ver te zoeken.

Hoe kan de overlast van bedwantsen uit de hand lopen?

Men weet niet precies hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar feit is dat bedwantsen zich relatief gemakkelijk verplaatsen. Ze kruipen bijvoorbeeld in bagage die in hotelkamers op de grond staat, wat de reden is dat veel mensen er onverhoopt last van hebben nadat ze op vakantie zijn geweest. In Parijs, een stad die onder andere bekend staat om zijn extreem toeristische karakter, heeft dat geresulteerd in een uitbraak waar de hele stad onder te lijden heeft. De plaag heeft zo’n grote omvang dat de gemeente onlangs zelfs hulp heeft gevraagd van de overheid.

Wat te doen bij een bedwantsenplaag?

In ons eerdere blog lees je hoe je de bedwants kunt herkennen en dus wanneer je actie moet ondernemen. Ook geven we je daar diverse tips voor het voorkomen en bestrijden van de beestjes. Wees je echter bewust van het feit dat als je ze eenmaal in huis hebt, het moeilijk is om er vanaf te komen zonder professionele hulp. Stel dat er één bedwants achterblijft achter een stopcontact of in de lattenbodem, dan is het een kwestie van tijd voordat het aantal zich weer vermeerdert.

Bed opmaken na wassen lakens

Schakel dan ook op tijd hulp in van onze ervaren bestrijders. Met professionele apparatuur maken we uw woning weer vrij van bedwantsen, waarmee we een bedwantsenplaag kunnen voorkomen. En die taferelen in Parijs? Daar is een extremere vorm van actie vereist. En dat is een klus die zelfs onze professionals te boven gaat…

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top