Vennink Bedrijfshygiene Logo

Bestrijden huiszwam

Neem direct contact op!

Professioneel bestrijden van zwam? Kies voor Vennink Bedrijfshygiëne

Voor het professioneel bestrijden en verwijderen van zwam staat Vennink Bedrijfshygiëne graag voor u klaar. Datzelfde geldt overigens ook voor de huiszwam en alle andere zwamsoorten. Onze deskundige medewerkers beschikken over jarenlange ervaring en de juiste kennis over de meest effectieve manier van bestrijden. Het effectief bestrijden van zwam vereist namelijk de nodige ervaring, nauwkeurigheid en aandacht. Daar komt bij, dat zwambestrijding nooit zonder zowel beschermende kleding als een masker mag worden uitgevoerd. Als u de sporen van de zwam inademt kunt u immers met ernstige luchtwegklachten te maken krijgen. Kortom, u doet er verstandig aan om ons in te schakelen voor professionele zwambestrijding. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een beroep op onze expertise doen.

Bel: 06 39110075

Bestrijden van huiszwam en andere zwamsoorten

Zwammen zijn schimmels en daarmee levende organismen. Daarom wordt bij het bestrijden van een zwammenplaag ook wel gesproken over ongediertebestrijding. Zwam ontstaat meestal wanneer er sprake is van een vochtprobleem. In Nederland komen de volgende 2 zwamsoorten het meest voor:

 • Huiszwam
 • Kelderzwam

Naast professionele huiszwambestrijding staat Vennink Bedrijfshygiëne uiteraard ook voor u klaar als het om andere zwamsoorten gaat. Vaak herkent u pas dat u met een zwamplaag te maken heeft als er al vruchtlichamen zijn ontstaan. Elke zwamsoort heeft daarbij eigen specifieke kenmerken. Zo heeft de huiszwam een bruin vruchtlichaam met witte randen en heeft de kelderzwam een bros vruchtlichaam dat geelbruin van kleur is.

Huiszwam bestrijder

Verschillende oorzaken en ernstige gevolgen

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat u te maken krijgt met een zwammenplaag. Vochtproblemen zoals lekkages zijn het meest bekend. Daarnaast kunnen ook de volgende problemen een zwammenplaag veroorzaken:

 • Hoge luchtvochtigheid
 • Hoge temperaturen
 • Onvoldoende ventilatie

Met name de combinatie van vocht met hout kan voor grote problemen zorgen. Daarnaast speelt ook de temperatuur een rol. Bij een temperatuur van minimaal 23 graden groeien zwamsoorten vaak erg snel. Zodra hout wordt aangetast door zwammen ontstaat er vrijwel altijd bruinrot. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor een houten constructie als het om bijvoorbeeld draagbalken gaat. Daarom is het tijdig en professioneel bestrijden van zwam en schimmel heel erg belangrijk.

Vanuit Dordrecht overal tot uw dienst

Vennink Bedrijfshygiëne is gevestigd in Dordrecht en staat daardoor overal in diverse omringende plaatsen tot uw dienst. Voor het professioneel bestrijden van zwam komen we onder andere in:

 • Alblasserdam
 • Papendrecht
 • Ridderkerk
 • Zwijndrecht

Maar ook in andere provincies kunt u op onze expertise vertrouwen. In Noord-Brabant bijvoorbeeld, in plaatsen zoals:

 • Breda
 • Etten-Leur
 • Lage Zwaluwe
 • Made
 • Oosterhout
 • Prinsenbeek

Kortom, waar u ons ook nodig heeft; we komen snel in actie om u doeltreffend van uw zwammenplaag en schimmels af te helpen.


Wat klanten zeggen.

Nathalie VD
Lees verder
Betrouwbaar, professioneel, vriendelijk met een gevoel voor humor. Zo vat ik Mark in het kort samen. De afgelopen jaren al 3x geweest (mieren-, spinnen en nu wespen-overlast). Hij lost het op en geeft garantie op de klus. Ook werkt hij secuur met bestrijdingsmiddelen en neemt voorzorgsmaatregelen. Dankjewel Mark! Ik vind je top!!!
Diana Oome
Lees verder
Geen plek is te gek voor dit bedrijf!! Behulpzaam en meedenkend, hopelijk is alles weg en anders zal ik zeker hier weer naar toe bellen. Bedankt
Cathelijne Koets
Lees verder
Professioneel en heel prettig in de omgang. Wij hadden een vochtprobleem met de daarbij horende ellende. Goed uitgevoerd, vakkundig en snel. Snel een duidelijke offerte, snel geholpen. Aanrader.
Fred
Sprang Capelle
Lees verder
Zeer prettig zaken doen met Mark Vennink en zeer vakkundig op gebied van houtworm bestrijding.
O
Ridderkerk
Lees verder
Wat een geweldig bedrijf en vriendelijke man! Professioneel naar de situatie gekeken en beoordeeld. Hierna heeft geconstateerd dat er wellicht een enkele muis in het huis is geweest en dat er geen sprake was van muizenplaag. Ik vroeg wat deze afspraak mij kost en het antwoord was: het kost je niets, graag gedaan. Doe wat leuks met je kinderen voor dat geld. Fantastisch toch dat zulke eerlijke bonafide bedrijven nog bestaan die op deze betrouwbare manier hun werk doen?! Hartelijk dank, ik zal jullie overal aanraden.
TP
Geertruidenberg
Lees verder
Contact gehad met Mark over schimmels onder houten vloer die wordt vervangen door beton. Mark kon al vrij snel komen kijken en heeft ons van begin tot eind van duidelijk advies voorzien. Communicatie is erg prettig. We hebben een aantal keer geschoven met de planning en Mark was steeds zeer flexibel. We hebben dit traject van begin tot eind als erg prettig ervaren.
Previous
Next

Domela Nieuwenhuisweg 196

3317 SH Dordrecht

Vennink Bedrijfshygiëne

Ongedierte preventie & bestrijding 

Scroll naar top